BEJELENTKEZÉS

 

 

Ez tulajdonképpen egy lehetséges könyv kézirata, no meg persze egy digitális módon megszerkeszthető, egyéb megjelenési formákat is lehetővé tevő, de mindenképpen a dunaújvárosi fák megismerését szolgáló sajátságos ismeretgyűjtemény valamilyen szinten rendezett, „összerázott” anyaga. Ezt a több oldalnyi szöveget és több száz képet száznál jóval több városi fáról, meg az ország és a világ más tájain is található egyéb érdekességekről két olyan dunaújvárosi ember írta, illetve fényképezte, akiktől szakmájuknál fogva elvárható, hogy egy-két dolgot tudjanak a fákról, de akik ilyesféle dolgot eddig nem műveltek.

Az összerendezett anyagból minden megtudható, itt csak két dologról kívánunk szólni. Az egyik az, hogy a képi illusztrációk – köztük a külföldiek is – saját felvételeink, kivéve azt a néhányat, amelyeknek még a közelében sem járhattunk  (pl. az amerikai óriásfenyők), vagy amelyeket mások bocsátottak a rendelkezésünkre (pl. várostörténeti érdekességek). A másik elmondandó dolog pedig az, hogy Dunaújváros jegyzője, dr. Tóth István fontosnak tartotta – egyben megtisztelte munkánkat azzal -, hogy egy bensőséges hangú előszóval hívja fel a figyelmet mindarra, amit – nem kis munkával – összegyűjtöttünk.

Ezekkel a sorokkal mi is ajánljuk magunkat. Pontosabban: nagy-nagy szeretettel ajánlja Dunaújváros, de a tágabb környezet olvasóinak is A mi fáink címmel írt anyagot Éberhardt Béla erdőmérnök és Szendrődi Tibor kertészmérnök.

 

 

No meg a lehetséges szponzoroknak, akiknek a segítségével talán nyomtatott könyv is lehet egyszer belőle. Ítéljék meg, hogy érdemes lenne-e valami ilyesmit Dunaújváros ifjúságának a kezébe adni?!

 

 

 

A címlap például olyan is lehetne, mint a mi alábbi ötletünk, de ezt egy profi nyilván profi módon oldja majd meg. Mi legalább is ezt reméljük.

 

 

Címlapterv

 

Tartalomjegyzék